Waar moet je op letten bij het plaatsen van muurdecoratie?

Het kan soms best lastig zijn om de juiste muurdecoratie te vinden en als je hem dan hebt gevonden, waar hang je hem op en hoe hoog? Als je op zoek gaat naar geschikte decoratie voor aan de muur begin dan bij de plek waar je de decoratie op wilt hangen. Wil je bijvoorbeeld iets bij de trap hangen? Bedenk dan goed hoe en waar je de decoratie wilt plaatsen. Wil je één stuk ophangen, of meerderen en die mee laten lopen met de muur? Of wil je juist een kale wand in de hal opvrolijken? Dat kan je doen met een kleine decoratie, of juist met een hele grote. 

De plek waar je de muurdecoratie op wilt hangen geeft je heel veel informatie. Bijvoorbeeld over het formaat, het aantal stuks, de vorm, kleur maar ook het materiaal. Zorg dat het altijd klopt met de rest van het interieur door overlapping te creëren in vorm, materiaal en/of kleur. 

Wil je meerdere decoraties ophangen? Maak een collage

Een van de mogelijkheden die je hebt als je een muur wilt decoreren, is om gebruik te maken van een collage. Je kan dit in verschillende stijlen toepassen. De keuze van de uiteindelijke stijl en vorm is persoonlijk en kan je het beste aan laten sluiten op de plek waar je het op gaat hangen. Je kan gaan voor een drie- of vijfluik, maar het is ook mogelijk om meerdere exemplaren in verschillende formaten als een soort mozaïek op te hangen. Je kan er voor kiezen om met de wanddecoratie je te beperken tot schilderijen, maar als leuke afwisseling kan je er ook een plant aan toevoegen. 

Hoe hang je jouw muurdecoratie op?

Heb je eindelijk uitgevonden wat je voor muurdecoratie op wilt hangen, dan is het nog de vraag hoe je dit het beste kan doen. Want ga je dan zomaar ergens beginnen met boren op de goede gok? Nee, dat is geen aanrader. Een handige tip is om je muurdecoratie eerst op de grond te leggen, ongeacht het aantal stuks, om zo goed de verhoudingen te kunnen zien. Ga vervolgens op een trappetje staan en bekijk het vanaf de bovenkant om te zien of je tevreden bent. 

Als je tevreden bent kan je de haakjes uit meten op de muur en de gaten boren om ze op te hangen. Ook kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van een railsysteem die je aan het plafond bijvoorbeeld bevestigd. Dat is makkelijker als je regelmatig de decoraties wilt veranderen. Aan de andere kant zijn haakjes in de muur juist minder zichtbaar. Welke keuze je ook maakt, het is een persoonlijke. 

Wil je jouw muurdecoratie van Wallfield ergens gecentreerd ophangen of symmetrisch plaatsen? Let dan goed op dat je hem meerdere keren meet. Je kan beter één keer te veel meten, dan één keer te weinig waardoor het net niet goed hangt. Meet het rustig vier of vijf keer na, begin met een klein gaatje of haakje en meet het opnieuw na desnoods. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *