Tomasso Tables bezoek je voor een nieuwe salontafel

De salontafel heeft al een hele geschiedenis. Hij begon zijn leventje niet voor de bank maar erachter! De bank was destijds een sofa en de salontafel werd dan ook als sofa tafel aangeduid. Hij was veel hoger dan de huidige modellen waardoor er ook een drietal lades boven elkaar in terecht konden komen. Pas later veroverde een almaar plattere salontafel zich een plekje tussen bankstel en stoelen. ‘Salon’ is Frans voor woonkamer. In onze Gouden Eeuw was de salon een ontvangstruimte voor gasten, vaak ook zakelijke connecties. De salontafel zoals je die nu ook nog wel bij Tomasso Tables tegenkomt, diende als platform van gastvrijheid en ondersteuner van kostbare glazen, gevuld met appetijtelijke drankjes. Tegenwoordig schippert de salontafel tussen zithoek en televisie en is de tafel soms een wirwar van afstandsbedieningen en smartphones.

Salontafel decoreren

Natuurlijk zijn al die elektrische apparaatjes lang niet altijd bevorderlijk voor een mooie opmaak van de salontafel. Want die style je natuurlijk het liefst om zo je interieur te verfraaien. Een salontafel heeft niet veel nodig om op te vallen. Een kleine vaas met een paar zijdebloemen of enkele accessoires, wellicht een geurkaars of een vaasje met geurstokjes. Wat ook heel goed past is een mooi dienblad. En hierop kun je dan een bijzondere verzameling met theekopjes kwijt. Dat geeft standing.

Tomasso Tables als leidraad voor een passende salontafel

Grote collecties van salontafels zoals je die bijvoorbeeld bij Tomasso Tables vindt, geven je een eerste richting in de mogelijkheden van verschillende soorten salontafels. Misschien heb je een voor jou werkbare stijl in gedachten of zoek je een salontafel die goed overeenkomt met je bestaande meubilair. De stijl is nogal bepalend, ook bij een salontafel. Maar ook de grootte van de salontafel is belangrijk. Als je een enorm bankstel hebt met twee gigantische fauteuils, dan plaats je er niet een iel glazen salontafeltje tussen. En een moderne Scandinavische zithoek zit niet te wachten op een antieke eikenhouten salontafel. Check welk materiaal rond je nieuwe salontafel komt te staan en kies een type dat daarmee kan harmoniëren. En vraag je af of je ook opbergruimte in de salontafel zelf nodig hebt.

Bij Tomasso Tables is natuursteen een gewichtige keuze bij salontafels

Salontafels zijn vaak al qua stijl voorbewerkt. Zo heb je tafels in een typisch landelijke stijl. Vaak van massief hout, eenvoudig qua ontwerp en met de nerftekening goed zichtbaar. Maar ook wel eens van steen. Denk dan aan tafels van marmer, leisteen of graniet. Wie gek is op retro stijlen kan terecht bij een vintage salontafel. Ook van hout of steen maar vaker met metalen of glazen delen zijn industriële salontafels. De lijnen zijn hier vaak strak gehouden en de onderstellen van de tafels is geregeld van zwart metaal. Industriële salontafels zijn optisch sterk. 

Massief of juist transparant?

Ben je de klassieke stijl toegedaan, overweeg dan eens een echte marmeren salontafel. Zo combineer je elegantie met rijkdom. De meeste marmeren salontafels doen het ook goed in een modern interieur. Vind je dit type tafels veel te massief? Zoek dan eens bij Tomasso Tables naar transparante salontafels, bijvoorbeeld een glazen tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *