Meubels moeten overeenstemmen?

De hamvraag voor je woonruimte. Als alles op elkaar afgestemd is, ziet het er gewoon mooier uit. De meeste mensen beginnen echter met een bankstel en een zithoek. Er komt een tv-meubel bij. Nog een kast. Een leuke salontafel die je op de kop tikt. Dat bijzettafeltje dat op Koningsdag zo leuk geprijsd was. Natuurlijk probeer je wel alle meubels een beetje in je eigen sfeer te houden. Wellicht heb je een favoriete woonstijl die je niet precies volgt. Maar toch wel een beetje in de buurt blijft. En met een wat geluk staat alles dan ook nog heel aardig bij elkaar. Na heel veel denkwerk en wikken en wegen. Want het steekt nogal nauw. Vooral als het om meubilair gaat. Het kan soms echt vloeken zijn tussen bijvoorbeeld een vitrinekast en een salontafel.

Zelf dubben of meubels wel met elkaar overeenstemmen

Misschien heb je de tijd niet om zoveel werk te maken van een interieur waarin alles harmonisch met elkaar overeenstemt. Of geen zin. Maar het oog wil ook wat en je beseft dat in een woonruimte waarin meubels elkaar versterken, het gewoon fijner vertoeven is. Je zus die wel goed in stijlen is geeft ook niet echt thuis om te helpen. Die is op haar eigen adres veel te druk doende haar woning in Scandinavische stijl te transformeren. Gelukkig is er dan alsnog een reddingsboei. Je gaat gewoon shoppen binnen een meubelserie!

Meubels die al voor elkaar gemaakt zijn

Meubelseries worden ook wel complete woonkamers genoemd. Of complete slaapkamers. Om aan te geven dat je in één koop al het meubilair van een bepaalde ruimte kunt aanschaffen. Zo verzeker je je ervan dat de stijl en detaillering van die meubelen haarfijn bij elkaar passen. Dat zie je ook aan de verschillende stukken af. Er zijn tientallen soorten aan meubelseries zodat er best wel wat te kiezen valt. Het volgende meubilair voor de woonruimte valt heel vaak binnen zo’n serie:

• Boekenkast

• TV-meubel

• Ladenkast

• Salontafel

• Eettafel

• Dressoir

• Sidetable

• Vakkenkast

• Kabinet

• Laptoptafel

Je koopt een stijl en die is al uitgedrukt in alle gewenste meubels

Die hele opsomming van daarnet heb je natuurlijk niet allemaal samen nodig. Maar er valt dus voldoende te kiezen. En bij elk volgend gekozen meubel weet je dat die qua uitstraling, afwerking, materiaalsoort en stijl exact bij de rest van je keuze past. Het enige dat nodig is, is die meubelserie kiezen die je aanstaat. Dan hoef je je verder niet druk te maken of de diverse meubelstukken uit die serie wel of niet bij elkaar zullen staan; ze zijn namelijk gewoon gemaakt om als groep een bepaalde harmonie en stijl uitdrukking aan je woonkamer te verlenen.

Kopen met korting en daarover nog eens korting

Het aardige is dat zo je meubilair kopen ook nog besparend kan werken. Want zodra je online een meubelserie hebt aangeklikt, verschijnt al het verschillende meubilair uit die serie op het scherm en zie je meteen dat er soms op een bepaald meubel korting wordt gegeven. Dat kan soms wel 50% schelen. Vind je er twee of drie met korting en staat de stijl van de meubelserie je aan? Dan scheelt dat toch wel veel geld. Bovendien zijn er ook online sites die sowieso extra korting geven als je bijvoorbeeld drie meubels uit dezelfde serie in je winkelwagentje klikt. Dat is dan korting boven korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *