Hoekkeukens kiezen; waar moet je aan denken?

0

Een huis moet voldoen aan al je wensen en wildste dromen. Je moet er gezellig met vrienden kunnen zitten, maar je moet je er ook lekker kunnen terugtrekken. Goed; voldoende om aan te denken dus. Maar daar gaan we het vandaag allemaal niet over hebben. Waar we het wel over gaan hebben? Over een specifiek onderdeel van je huis. We gaan vandaag het belangrijkste bespreken van je hele huis, want liefde gaat door de maag. We bespreken van alles over keukens en dan wel hoekkeukens in deze blog. We leggen jou uit waar je op moet letten bij het kiezen van een hoekkeuken en nemen je stap voor stap mee in het proces.

Ruimte en indeling van hoekkeukens

Hoekkeukens zijn net even anders dan de meeste keukens. De meeste keukens hebben één rechte lijn langs de muur en je vindt hier wat kastjes, een fornuis en een gootsteen. Een hoekkeuken is nét even wat uitgebreider en ruimer. Zoals de naam het al zegt, is deze keuken in een hoek geplaatst. Dit betekent dat je extra goed moet letten op de ruimte en de indeling. Een keuken is een plek waar gewerkt moet worden en waar ruimte zeer belangrijk is. Je moet niet opgepropt met zijn allen op twee vierkante meter staan en dat begrijp jij ook wel. Maar goed, hoe moet je daar dan op letten met het uitkiezen van hoekkeukens? Nou, door te kijken naar de ruimte die je hebt en hoe je deze gaat indelen. Waar zou wat kunnen komen? Wat is logischerwijs de beste optie? Hoe zou je hier kunnen koken en waar zouden mensen kunnen staan, zitten of aan de slag gaan? Het is allemaal goed om mee te nemen in je keuzeproces. 

Kleur en stijl

Net als met iedere andere keuken, is het ook met hoekkeukens van belang dat het overgaat in de rest van je interieur. Daarom raden we je aan om te kijken naar de rest van je interieur en je huis zelf. Wat zou hier goed op aansluiten en hoe zou dat mooi tot uiting komen? Het is belangrijk dat je hiervoor meeneemt welke kleuren je terugvindt in je interieur en welke stijlen en materialen worden gebruikt. Kijk dan ook eerst goed naar het geheel, dan naar individuele componenten. Heb je dat gedaan? Dan kun je gaan beginnen met mixen en matchen; welke kleuren en stijlen hoekkeukens zouden goed passen?

Functionaliteit van hoekkeukens 

De functionaliteit van de hoekkeukens mag natuurlijk ook niet ontbreken. Dit is één van de belangrijkste dingen en daarom mag je hier niet te licht over denken. Kijk eerst eens goed naar welke dingen je écht in je keuken moet hebben. Een kookeiland, een gasfornuis of een inductieplaat, een grote koelkast, een oven en ga zo maar door; bepaald voor jezelf wat er in moet. Daarna kun je, als je ruimte en budget over hebt, extra functies toevoegen die het koken wellicht nét even wat makkelijker maken. Heb je dat niet? Dan moet je prioriteiten stellen en bepalen wat echt noodzakelijk is. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *