De voordelen van een RVS eettafel

Een eettafel is onmisbaar binnen ieder huishouden, want je hebt er één nodig als je met z’n tweeën of met het gezin comfortabel wil genieten van een versbereide maaltijd. Terwijl een eettafel ook multifunctioneel is. Je kunt er aan knutselen, werken en spelen. Denk maar aan die gezellige avonden met vrienden en het spelen van bordspelletjes. Dat doe je in de regel aan een eettafel. Wanneer je op zoek gaat naar een eettafel heb je enorm veel keuze uit verschillende stijlen, kleuren en materialen. Daaronder kun je kiezen voor een RVS eettafel, maar wat zijn dan de voordelen die je hebt? In onze blog vertellen we er meer over.

Een RVS eettafel is watervast

Aan de eettafel gebeuren er ongelukjes. Denk aan een glas water dat omver valt of wanneer er eten wordt gemorst. Bij andere materialen moet je vaak van alles uit de hoge hoed toveren om je tafel weer schoon en netjes te krijgen terwijl lelijke vochtkringen vaak al sneller ontstaan dan dat je lief is. Zeker wanneer je het gemorste water of een andere vloeistof niet direct opruimt. Een groot pluspunt van de RVS eettafel is dat die watervast is. Dus lelijke vochtkringen behoren tot het verleden terwijl je ook geen kans hebt op roest. Omdat RVS ook geschikt is in verschillende weersomstandigheden, zou je de RVS eettafel zelfs buiten kunnen gebruiken wanneer dat nodig is.

RVS eettafel is van stevig materiaal

Een ander voordeel van RVS is dat het stevig materiaal is. Het is niet gevoelig voor krassen en deuken en dat maakt een RVS eettafel dus ook perfect voor een huishouden met kleine kinderen. Die nog wel eens iets te ruig spelen en bijvoorbeeld met speelgoed het meubilair kunnen beschadigen. Met een eettafel van RVS heb je dat probleem niet meer. Ook hoef je jezelf geen zorgen te maken dat de eettafel van het materiaal na verloop van tijd slijt en kapot gaat. RVS is namelijk slijtvast.

RVS eettafel is duurzaam

Een RVS eettafel is ook een duurzaam product, omdat het dus stevig materiaal is en een lange levensduur van een tafel garandeert. Ten eerste bespaar je flink op de kosten, want je hoeft niet om de aantal jaren te investeren in een nieuwe eettafel. Tenzij je er snel op uitgekeken bent en iets anders wil, maar in de basis koop je een tafel van RVS voor een zeer lange periode. Een ander voordeel met het oog op duurzaamheid is dat het materiaal ook volledig te recyclen is.

RVS is goed te combineren

Het laatste voordeel van de RVS eettafel die we willen bespreken heeft betrekking op het combineren van materialen. Een RVS eettafel kun je prima combineren met andere meubels terwijl je de tafel zelf ook uit verschillende materialen kunt laten maken. Denk bijvoorbeeld aan een stevige RVS constructie met een bovenblad van natuursteen of hout. Op dat vlak heb je dus enorm veel keuze wanneer je een eettafel van RVS wil kopen. Ook op het gebied van vormen, want RVS is ook een materiaal dat makkelijk te bewerken is. 

Meer weten? Vraag het aan de experts van Tulmans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *