Stoppen met Blowen

0

Blowen, ook wel bekend als cannabisgebruik, is een van de meest populaire recreatieve drugs in Nederland. Maar net als bij elke andere vorm van drugsgebruik, kan het leiden tot verslaving en negatieve effecten op je persoonlijke en professionele leven. Stoppen met blowen kan moeilijk zijn, vooral als iemand het al langere tijd doet. In deze blog zal ik enkele tips en tricks delen om te helpen bij het stoppen met blowen.

Verander je omgeving en zoek professionele hulp

Een van de moeilijkste delen van het stoppen met blowen is de verleiding om het opnieuw te nemen. Om te voorkomen dat je terugvalt in oude patronen, is het belangrijk om je omgeving te veranderen. Vermijd personen en plaatsen die je vertrouwd zijn en die geassocieerd worden met cannabisgebruik. Het kan ook helpen om nieuwe vrienden te maken die niet blowen en nieuwe activiteiten te ontdekken.

Als je hebt geprobeerd om te stoppen en het blijft moeilijk voor je, kun je professionele hulp overwegen. Er zijn tal van hulpverleners en programma’s die gericht zijn op het helpen van mensen die worstelen met drugsverslaving. Check in bij je huisarts of zoek naar professionele hulp via websites die speciaal toegespitst zijn op drugsverslaving.

 Houd jezelf bezig

Het vinden van een ondersteunende gemeenschap of groep van mensen die vergelijkbare ervaringen hebben, kan een geweldige manier zijn om te helpen bij het stoppen met blowen. Bijvoorbeeld, zoek online naar supportgroepen bij jou in de buurt. Of bezoek verenigingen en clubs van dezelfde leeftijdsgroep die van activiteiten genieten die blow gebruik uitsluiten (sportteams, muziek of theater groepen).

Een andere belangrijke factor bij het stoppen met blowen, is bezig zijn. Wanneer je gedachten in beslag worden genomen door activiteiten, heb je minder tijd om aan blowen te denken. Vind nieuwe hobby’s en activiteiten om te doen, zoals sporten of hobby’s die je interesseren. Het zal je zeker helpen om je gedachten op iets anders te richten.

Eet gezond en slaap voldoende

Extreme stress en slaapgebrek kunnen bijdragen aan de behoefte aan cannabis. Eet gezond en regelmatig, want dit zal helpen om je lichaam sterk en gezond te houden. En probeer voldoende slaap te krijgen, want slaapgebrek kan negatieve effecten hebben op je mentale en fysieke gezondheid.

Het stoppen met blowen kan moeilijk en ontmoedigend zijn. Maar-gelukkig zijn er veel manieren om hulp te krijgen. Door professionele hulp, een ondersteunende gemeenschap, nieuwe hobby’s te ontdekken, jezelf bezig te houden, gezond te eten en voldoende slaap te krijgen, kunnen deze tips en tricks je helpen om succesvol te stoppen met blowen en een gezond leven te leiden. Onthoud dat het proces niet gemakkelijk is, maar het is mogelijk met de juiste hulp.

Voor meer informatie over verslaving en behandeling kan je op het internet kijken 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *