Escape room horror spelen, is dat leuk?

Escape rooms zijn ontzettend leuk om te spelen terwijl je niet alleen een gezellige avond hebt, maar ook samen met je collega’s of met vrienden aan teambuilding kunt werken. Eén van de leukste escape rooms is de escape room horror. De naam verklapt natuurlijk al een beetje dat deze kamers in het teken staan van horror, maar dat is nog altijd een breed begrip. Welke horror kamers zijn er en is het ook leuk om te spelen? Lees snel verder als je er meer over wil weten.

Wat is een escape room horror?

Een escape room horror staat in het teken van angstaanjagende figuren en bloederige taferelen. Wees gerust, want we spreken dan wel over nepbloed en props die met de grootste zorgvuldigheid zijn gemaakt. Een escape room horror kan verschillende thema’s hebben. Zo kun je jezelf begeven in een naargeestige en verlaten ketelruimte of puzzels oplossen in een bezeten hotelkamer waar geesten rondwaren. Een ondergronds Russisch lab waar vreselijke experimenten zijn uitgevoerd, kan ook net zo goed het podium van de huiveringwekkende escape room zijn.

Waarom is een escape room zo leuk?

Een escape room horror is leuk, omdat mensen het leuk vinden om bang te zijn. Dat klinkt raar, maar toch is het zo. Waarom kijken we horrorfilms en waarom laten we ons opsluiten in een kamer waar zogenaamd een geest rondspookt? Omdat we de adrenaline willen voelen. Daarom is het ook leuk om deze escape rooms te spelen. Het horrorelement voegt wat toe aan de ervaring en garandeert dus ook een leuke avond. Ondanks dat een escape room met een horror thema niet voor iedereen geschikt is.

Voor wie is een escape room horror geschikt?

Een escape room horror is alleen geschikt voor mensen die het leuk vinden om bang te zijn en om de adrenaline te voelen. Mensen die het al lastig vinden om een horrorfilm te kijken zullen er weinig plezier aan beleven. De angst en spanning is natuurlijk nog intenser als je een onderdeel van het horror avontuur bent. Gelukkig zijn er ook genoeg escape rooms met andere thema’s die dan ook wellicht beter bij je passen. Maar een echte liefhebber van horror mag een escape room horror niet overslaan.

Wat je kunt verwachten

Je hebt nu al een goed beeld van wat een escape room horror is, maar wat kun je nu echt verwachten als je eraan deelneemt? Dat is per locatie verschillend, maar in de regel krijg je te maken met overtuigende praktische effecten, bloederige taferelen, rondslingerende ledematen en acteurs die als één of ander horror figuur je de stuipen op het lijf probeert te jagen. Dus weer er ook goed op voorbereid om bang te worden, want dat is haast onvermijdelijk als je voor dergelijke escape rooms kiest. Het zorgt voor een intense beleving en dat garandeert natuurlijk een geslaagde sessie. Des te groter is ook op de opluchting als je alle puzzels hebt opgelost en alle uitdagingen hebt voltooid waarmee je binnen 60 minuten aan al gruwelijkheden bent ontsnapt. Het thema horror is misschien minder geschikt voor een escape room voor kinderen, maar gelukkig zijn er genoeg andere thema’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *