Waarom je auto importeren uit het buitenland?

Steeds meer Nederlanders maken de bewuste keuze om hun auto te importeren uit het buitenland. Dit is een gegeven dat zeker niet hoeft te verbazen, integendeel. Er zijn aan een auto importeren namelijk best een aantal interessante voordelen verbonden. In het bijzonder Duitsland staat er om bekend een uitstekend land te zijn om je auto uit te halen. Dit omwille van meerdere redenen. Ben jij ook van plan om een nieuwe auto aan te schaffen en zou je deze auto bij voorkeur van buiten Nederland willen halen? Dan kan de informatie op deze pagina je op de goede weg helpen.

Je nieuwe auto importeren pakt doorgaans extra voordelig uit 

Een auto importeren kan tegenwoordig gebeuren uit verschillende landen. Wanneer je het land waaruit je, je voertuig gaat importeren grondig uitkiest zal je echter tot de vaststelling komen dat je daardoor een zeer aanzienlijke besparing kan realiseren. Dit geldt in het bijzonder wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een auto importeren Duitsland. In dat geval zal je namelijk tot de vaststelling komen dat de gemiddelde aankoopprijs een flink stuk goedkoper uitvalt in vergelijking met Nederland. Dat is overigens nog niet alles. Daarnaast is het namelijk ook nog eens zo dat het aanbod vaak groter is en de voertuigen een stuk luxueuzer zijn uitgevoerd. Dit zijn stuk voor stuk interessante voordelen waar je in de praktijk zonder meer je voordeel uit kan halen. Zoveel is zeker. 

Je kan een keuze maken uit een groot en kwalitatief aanbod 

Dat steeds meer mensen kiezen voor een auto importeren hoeft zeker niet te verbazen. Je dient er immers rekening mee te houden dat het overgrote merendeel van de voertuigen op de Nederlandse markt die tweedehands zijn uit het leasecircuit afkomstig zijn. Op zich is daar helemaal niets mis mee ware het niet dat de zogenaamde bijtelling op dit vlak een niet onbelangrijk rol speelt. Deze bijtelling zorgt ervoor dat er in het merendeel van de gevallen voor wordt gekozen om de auto’s niet echt luxueus uit te voeren. De extra kosten zouden daardoor immers (veel) te hoog oplopen. Je volgende auto importeren uit het buitenland kan ook daardoor extra interessant zijn. In heel wat andere landen zoals Duitsland is dit namelijk een flink stuk beter geregeld. 

De auto importeren kan tegenwoordig nagenoeg zorgeloos

Toegegeven, in het verleden kon je nog wel eens geconfronteerd worden met de nodige problemen bij een auto importeren. Tegenwoordig kunnen we echter vaststellen dat deze problemen niet echt meer spelen. Dat heeft er in de praktijk voor gezorgd dat heel wat meer mensen eveneens overtuigd zijn geraakt van de voordelen waar er op kan worden gerekend bij het importeren van voertuigen. Sterker nog, heel wat mensen die al eerder hebben gekozen voor importeren geven aan dat in de toekomst zeker opnieuw te zullen doen. Zij zijn immers van mening dat ze veel meer waar krijgen voor hun geld in het buitenland in vergelijking met hier in Nederland. Dit alles zorgt ervoor dat ook voor jou de keuze voor een importauto zeker en vast een aanrader kan zijn om te overwegen. 

Wil je weten hoe je alles moet berekenen? Dan is BPM berekenen handig zijn. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *